Author Archives: Webmaster

Sluitingstocht – Inschrijving geopend

Als het goed is hebben de meeste leden met een volledig lidmaatschap de uitnodiging reeds per e-mail ontvangen.

Op zaterdag 16 september hebben wij onze traditionele sluitingstocht welke wordt afgesloten met een gezellige avond, compleet incl. eten en drinken.

Alle leden met een volledig lidmaatschap en hun partners kunnen deelnemen. Wanneer er plaatsen vrij zijn kunnen ook leden met slechts een basislidmaatschap deelnemen; zijn betalen alleen wel een toeslag om de kosten te dekken.

U leest er meer over in onderstaande brief (klik op de link ‘sluitingstocht 2017’)

sluitingstocht 2017

Gratis app voor varen op de Willemsroute

De Willemsroute is vanuit onze haven redelijk vlot bereikbaar. Speciaal voor deze route is er een gratis app ontwikkeld, genaamd:

Willemsroute

De app verschaft scheepvaartberichten voor Limburg, Noord-Brabant en België en informatie over toeristische hoogtepunten langs De Willemsroute. Daarnaast kunnen pleziervaarders met de app reiservaringen delen via Facebook, Twitter en mail. Geschikt voor iOS en Android

Bron: ANWB

Gratis app voor Android SAILDROID

De app Saildroid (alleen beschikbaar voor Android telefoons of tablets) is gratis en geeft informatie als snelheid en koers aan. Maar ook waypoints en andere GPS info.

Gratis te downloaden dus in de app store, maar helaas wel met kleine advertenties. Bevalt de app dan kan je altijd overwegen om voor € 2,99 de pro-versie aan te schaffen. De advertenties verdwijnen dan.

Deze app kan vooral handig zijn op groot water. Voor schippers die beschikken over een digitaal navigatie systeem is deze app overbodig.

Openingstocht 2017 op 20 en 21 mei

Ook dit jaar hebben we uiteraard ook een openingstocht en wel op 20 en 21 mei

De meeste leden zullen de uitnodiging al ontvangen hebben via de e-mail maar hierbij nog even een herinnering.

De inschrijving voor de openingstocht is inmiddels geopend.

Het programma:

• Wij gaan de dag beginnen om 10.00 uur met koffie en thee op de haven onder de vlag
  • Daarna vertrekken wij met versierde boten naar Sprang Capelle, waar we te gast zullen zijn bij W.S.V. Aquapelle aan de Veerweg 7 (5161 PC Spang Capelle)
  • Die middag zullen wij daar gezamenlijk aankomen en zal de havenmeester ons een plekje aanwijzen. Rond zes uur zal de B&Q aangestoken worden en hopen op een gezellige avond samen
  • Zondag serveren we in het clubhuis nog een lekker ontbijt en daarna varen wij, met z’n allen, weer richting Hank

Zorg dus dat u niet te laat bent met inschrijven!

De eigen bijdrage voor deze dag is slechts € 25,00 / persoon

Kinderen tot 12 jaar gratis

Leden die met de auto komen zijn uiteraard ook van harte welkom, hun eigen bijdrage is € 17,50 /persoon

Inschrijven kan door telefonische aanmelding bij Annet de Bodt (0162-515171) of per e-mail aan adebodt@casema.nl

Uw inschrijving is pas definitief wanneer het juiste bedrag is bijgeschreven op de rekening van de penningmeester: NL56RBRB0959425152 t.n.v. WSV Vissershang

Nieuwe Penningmeester

Beste leden van Watersportvereniging Vissershang,

Tijdens de laatste Algemene Ledenvergadering is Hans Beuving teruggetreden als Penningmeester en bestuurslid.
Zijn bestuurstermijn zat erop en Hans heeft besloten i.v.m. zijn drukke baan en andere privé-activiteiten, zich niet nogmaals voor een periode van 3 jaar beschikbaar te stellen.

Joyce Busio gaat het stokje van Hans overnemen en de administratie is inmiddels aan haar overgedragen. Hans zal nog even als bestuurder actief blijven en zijn taken geleidelijk verder aan Joyce overdragen. Zodra de tijd daar rijp voor is zal Joyce het penningmeesterschap helemaal overnemen.

Heeft u vragen aan de penningmeester of wil u mutaties doorgeven aangaande uw lidmaatschap (adreswijziging, nieuw telefoonnummer of e-mailadres) stuur dan een berichtje aan penningmeester@wsvvissershang.nl
(De penningmeester houdt namelijk ook de ledenlijst bij)
Uw berichtje komt dan bij zowel Joyce als nog even bij Hans binnen en zal dan z.s.m. verwerkt en eventueel beantwoord worden.

Joyce werkt op dit moment aan de contributiefacturen die zij op korte termijn, veelal per mail, zal versturen.

Tenslotte:

Als aftredend penningmeester wil ik alle leden bedanken voor de steun en het vertrouwen dat ik de afgelopen jaren heb mogen ervaren. Ik wens Joyce heel veel succes toe. U allen een heel fijn vaarseizoen toewensend,

Met vriendelijke groet

Hans Beuving

Uw contributiefactuur

Binnenkort worden de contributiefacturen voor 2017 verzonden. Zoals werd besloten op de algemene ledenvergadering eind maart, gaan de contributies dit jaar omhoog.

Het basislidmaatschap wordt € 7,50 per kalenderjaar en het volledige lidmaatschap (dus inclusief het basislidmaatschap) wordt € 25,– per kalenderjaar.

Sommigen van u hadden al betaald. Daarvoor onze hartelijke dank. Het verzoek aan u is het verschil tussen het nieuwe contributiebedrag en het reeds betaalde bedrag alsnog over te maken.

De Penningmeester

Digitale navigatie voor zeilers

N.a.v. de diverse berichtgeving op onze website over navigeren met Smartphone, Tablet of Laptop is onze vereniging gevraagd om op 21 januari een lezing over dit onderwerp te geven bij de Midget club Nederland.

De Midget club is een vereniging van zeilers die varen met de Midget, een spitsgat s-spant zeilscheepje gebaseerd op de Oostzee jol.

Waren onze eerdere presentaties vooral gericht op de motorboot schipper op de binnenwateren, nu gaat het om zeilers die bovendien niet alleen de binnenwateren bevaren maar ook een oversteek naar bijvoorbeeld Engeland niet schuwen.
Onze eerdere presentaties zijn daarom inmiddels aangepast op deze doelgroep.

Omdat deze presentatie ook waardevolle informatie kan bieden voor de zeilers binnen onze eigen vereniging zal deze binnenkort ook geplaatst worden op deze website.