Sluitingstocht 2021

Het was even puzzelen dit jaar, maar ondanks de corona perikelen konden we toch onze sluitingstocht organiseren. Om 9.00 uur werd er verzameld bij de vlag aan de haven. Na het genot van een lekker bakje koffie of thee met wat lekkers en het openingswoord van de voorzitter vertrokken we rond 10.00 uur richting Breda. En wat troffen we het met de sluitingstocht. In tegenstelling tot de openingstocht hadden we deze keer stralend weer. Via de Amertak en het Wilhelminakanaal kwamen we bij Oosterhout, waar we na het passeren van de Marksluis via het Markkanaal verder gingen. En jawel deze keer deed de sluis het gewoon.

 

In Breda konden we ligplaats nemen in de passantenhaven midden in het centrum. Nadat we de boten hadden afgemeerd hebben we gezellig met z’n allen op de steiger koffie gedronken. ’s Middags zijn we de stad in geweest. De een om te genieten van een ijsje, de ander om te shoppen.

’s Avonds zijn we eerst lekker wezen eten bij restaurant “bij Den Boerenstamppot”. Goed gevuld zijn we hierna weer door de stad terug gewandeld naar de haven. Het was zulk mooi weer dat we op de steiger met z’n allen hebben geborreld. Tot in de late uurtjes was het gezellig. Nadat de een na de ander toch te kooi waren gegaan, keerde de rust weer terug nadat ook de laatste het welletjes vonden.

De volgende ochtend werden we alweer vroeg gewekt door het zonnetje. Ook dit beloofde weer een heerlijke dag te worden. Deze keer werd niet het traditionele ontbijt geserveerd, maar dat mocht de pret niet drukken. Rond 10.00 was het tijd voor de koffie en daar hadden we voor iedereen een lekker gebakje bij. Na de koffie was het toch echt weer tijd om te vertrekken. In omgekeerde volgorde zijn we weer terug, via Geertruidenberg, naar Hank gevaren.

We kunnen terugkijken op een geslaagde sluitingstocht, waarbij de weergoden, en de sluisgoden, ons goed gezind waren. We bedanken onze leden die mee zijn geweest voor de gezelligheid en rekenen voor de volgende activiteit weer op uw deelname.

Klik hier voor de foto’s.