Openingstocht 2022

Beste leden.

De openingstocht voor dit jaar is gepland voor 14 en 15 mei 2022. We zitten te denken aan Gorinchem of Arkel, maar niets is nog zeker. Waarom niet? Omdat het geheel onder voorbehoud is van voldoende deelname.

Sinds het lidmaatschap van een vereniging binnen de jachthaven Hank niet meer verplicht is, zien we een daling van het aantal leden. Hierdoor en mede ook door de vergrijzing vallen steeds meer leden af. Afgelopen jaar werden we geconfronteerd met een sterk teruglopend aantal deelnemers bij de activiteiten.

Natuurlijk zorgt Corona ervoor dat wij de activiteiten anders inrichten dan voorheen, maar dat zorgt er niet voor dat wij met minder elan de activiteiten organiseren. Wij zijn van menig dat we, met het aangepast programma van de openings- en sluitingstocht van vorig jaar, hier een goede invulling aan te hebben gegeven.

We steken er als bestuur veel tijd en moeite in om leuke activiteiten te organiseren en dan is het erg jammer dat de deelname zo laag is. Er zijn een groot aantal leden afgevallen die altijd trouw mee gingen, maar zoals afgelopen jaar moet toch echt wel beter kunnen.

Daarnaast is het met zo’n klein aantal lastig afspraken te maken bij horeca en havens. Ook wordt het op deze manier lastig bij uitgaven met vaste kosten, want de kosten dienen dan verdeeld te worden over steeds minder deelnemers. Dus vooraf weten hoeveel mensen mee gaan wordt steeds belangrijker.  Om een goede voorbereiding te hebben vragen wij u onderstaande vragen te beantwoorden. U krijgt hiervoor een enquête toegestuurd. Hierin vragen wij u dan ook of u mee gaat. Bij een te laag aantal deelnemers zijn wij helaas genoodzaakt om geen openingstocht organiseren dit jaar. U dient de enquête voor 12-3- 2022 ingevuld aan on te retourneren.

Wij hopen op uw deelname.