Openingstocht 2019

Op 18 mei 2019 was het weer tijd voor onze openingstocht. Na een extra vroege aftrap met koffie, een lekkere plak cake en het openingswoord van Manfred zijn we om 9.00 uur vertrokken met de versierde boten.

De route ging via het Spijkerboor, de Amer en Bergse Maas richting Heusden. Onderweg konden we genieten van het landschap en een stralend zonnetje. Na de Heusdense brug gingen we rechtsaf de Rijksvluchthaven in, waar we aanmeerden in de jachthaven van WSV Heusden.

Na aankomst was er gelegenheid voor een kopje koffie of thee in het clubhuis, waarna we onder begeleiding van een gids een mooie stadswandeling hebben gemaakt, welke eindigde bij het bezoekerscentrum (voormalig stadhuis). Hierna was nog volop gelegenheid na te genieten van de diverse bezienswaardigheden of een van de vele terrasjes.

’s Avonds konden we in het clubhuis genieten van een lekkere barbecue en heerlijk toetje van Thérèse. Onder het genot van een drankje en muziek werd het een gezellige avond. Al snel rolde de tranen over onze wangen tijdens een voordracht van Jan van Olst, die met zijn grappen iedereen aan het lachen kreeg.

Na de (korte) nacht, waar sommige lagen te snurken en anderen fanatiek de uitslag van de finale van het Eurovisie songfestival zaten af te wachten, stond zondagochtend het ontbijt alweer gereed. Onder het genot van een broodje, roerei met spek of lekkere yoghurt met ontbijtgranen, kon men weer op krachten komen.

Na het ontbijt was het dan toch echt tijd voor de terugreis richting Hank, of voor sommigen van ons de start van hun vakantie.

De foto’s die door onze fotograaf Wilco zijn gemaakt of door leden zijn toegestuurd zijn terug te vinden op onze site. Klik hier voor deel 1 en hier voor deel 2.

Wij bedanken de leden voor hun deelname, WSV Heusden voor hun gastvrijheid en de vrijwilligers die dit evenement mogelijk maakten. We kunnen terugkijken op een mooie en geslaagde openingstocht. Zie we u de volgende keer ook (weer)?