Sluitingstocht 2018

15 september 2018 verzamelden we ‘s zaterdags om 10.00 uur aan de haven onder de vlag om daar onder het genot van een lekker bakje koffie of thee met wat lekkers de dag te starten. Na het openingswoord van onze voorzitter vertrokken we met onze versierde boten voor een echte “speur”tocht. Met een kaart volgde we een mooie route door de Biesbosch, de Amer, Amertak en Wilhelminakanaal naar Oosterhout. Tijdens deze tocht was ook nog een puzzel te maken voor de prijsvraag. De vragen stelde onze kennis van de borden langs het water volop op de proef. Met de antwoorden moest een nautisch spreekwoord gevonden worden.

In Oosterhout waren we te gast bij WSV SLUIS I in jachthaven “DEN OUWE SLUIS”. Na aankomst was het tijd voor koffie. Uit de ingeleverde oplossingen voor de puzzel werd een prijswinnaar gekozen. De oplossing bleek toch niet zo eenvoudig te zijn. Allerlei oplossingen werden geopperd en sommige hadden de grootste lol om. (Water maakt blind, of was het nu….) Ook had iemand de achterzijde niet gezien. Het antwoord was toch echt “De beste stuurlui staan aan wal”.

Eind van de middag werd iedereen verrast door de aankomst van een heuse frietkraam. We hebben mogen genieten van lekkere friet en snacks van Friet van Aniet. Daar werd goed gebruik van gemaakt, water maakt hongerig zeggen ze! Het toetje was speciaal gemaakt door Thérèse. Een succesvolle en een zeer smaakvolle afsluiter.

`s Avonds was het tijd de spelshow met onze eigenste Quizmaster Cor, zijn liefdevolle assistente Thérèse, en scheidsrechter Jan. In de quiz over Brabant konden de 4 teams zich buigen over de diverse vragen. Dat werd een dolle boel maar onze leden waren dan ook erg fanatiek. Na het uitreken van “den gouwe beker(s)” en de prijzen werd er nog gezellig na geborreld tot in de late uurtjes.

Na het lekkere ontbijt zijn we met zijn allen weer terug naar Hank gevaren.

Wij bedanken de leden voor hun deelname, WSV Sluis I voor hun gastvrijheid en de vrijwilligers die dit evenement mogelijk maakten. We kunnen terugkijken op een gezellige en geslaagde sluitingstocht.