Sluitingstocht 2019

21 september 2019 was het weer tijd voor de sluitingstocht. Vol goede moed vertrokken we ‘s zaterdags met onze versierde boten richting Tilburg.

We voeren via de Amertak richting Oosterhout om daar de eerste sluis te nemen. Aangekomen bij Sluis I werd de sluis via de marifoon opgeroepen. De sluiswachter vroeg ons of we op de hoogte waren dat Sluis II gestremd was het hele weekend. Nee, dat waren we niet. Wij hadden immers van tevoren op internet via Rijkswaterstaat de werkzaamheden en stremmingen gecheckt. Het is op teletekst te lezen werd ons verteld. Tja, wie gebruikt dat nog… Na telefonisch overleg met de centrale post Tilburg, waarin ook de mogelijkheid om bij Sluis II te overnachten niet werd toegestaan, zat er niets anders op dan rechtsomkeer te maken.

Viel ons uitje nu in het water? Welnee, we zijn via Geertruidenberg teruggevaren en hebben in de Aakvlaai gezellig met zijn allen bij elkaar gelegen. Na een lekker bakje koffie en genoten te hebben van het zonnetje werd terug gevaren naar de haven.

Vanaf de haven zijn we met auto’s naar de Tilburgse Watersportvereniging gereden. Hier aangekomen hebben we genoten van smakelijke eigengemaakte soepen en een heerlijke Chinees Indische rijsttafel van Chinees Indisch Afhaalcentrum Welkom. Nauwelijks hadden we nog ruimte voor het bijbehorende toetje van Thérèse. Heerlijk eigen gemaakt Matcha (groene thee) ijs met Pandan spekkoek. De rest van de avond was het ouderwets gezellig met muziek, dans, de polonaise en heel veel lol. Toen het feest afgelopen was zijn we weer terug gereden naar Hank.

Het ontbijt op zondag hebben we genuttigd onder de overkapping bij het havenkantoor. Lekker weer ei met spekjes, gekookt eitje, broodjes in alle soorten en maten, yoghurt met muesli, enz. De dienstdoende havenmeester had lekker koffie voor ons gezet. Top geregeld.

Na het ontbijt hebben we de middag lekker zittend in het zonnetje bij de vlag doorgebracht. Hier hebben we de lekkere taarten op, die Pietje en Rietje van de Tilburgse watersportvereniging speciaal voor ons hadden gemaakt. Velen van ons hebben daar nog tot in de avond lekker gezeten. Het weer was dan ook voortreffelijk en het bleef nog laat warm.

Wij bedanken de leden voor hun deelname, de Tilburgse watersportvereniging voor hun gastvrijheid en de vrijwilligers die dit evenement mogelijk maakten. Ook speciale dank voor Stichting Havenbeheer Vissershang voor het mogen nuttigen van ons ontbijt onder de overkapping van het havenkantoor en de lekkere koffie, Pietje en Rietje voor de heerlijke taarten en Chinees Indisch Afhaalcentrum Welkom voor de heerlijke maaltijd.

Klik hier voor de foto’s.

Ondanks de tegenvaller van de stremming van de sluis kunnen we toch terugkijken op een gezellige en geslaagde sluitingstocht. Wij hopen dat u volgende keer (ook weer) mee gaat.