verslag: Winteravond 2019

Na een periode van plannen maken, ideeën opdoen (ook in Duitsland), boodschappen doen (ook weer in Duitsland), was het vrijdag 22 november zover, tijd voor de winteravond. Dit jaar een echte Duitse avond. Om 10.00 uur startte de voorbereidende werkzaamheden. Aardappels schillen, uien schillen, de zaal versieren, geluidsinstallatie plaatsen etc.

Nadat om 19.00 uur onze leden gearriveerd waren werd de avond gestart met het openingswoord door onze voorzitter Manfred. Fijn ook dat zo veel leden in lederhosen of dirndl verkleed waren.

Aanvullend konden we genieten van een heerlijk Duits menu wat door de dames Ans, Femke, Mischa en Thérèse was gemaakt. Ook de heren mochten af en toe helpen. Roeren, afwassen, worstjes bakken op de barbecue etc. Maar natuurlijk wel onder toeziend oog van de dames, want het moet natuurlijk wel volgens “het draaiboek”.

Vorspeise: Laugenkranz mit spundekäs dip und pretzels, Ochsenschwanzsuppe, Hauptspeise: Kasseler sauerkraut stampf, Bratwurst brötchen mit sauerkraut, Bratkartoffeln mit schnitzel und brezelsalat, Etwas süßes: Kartoffelpuffer mit Eis, Apfel und Zimt

Het was echt smullen. Onze dames zijn dan ook echte keukenprinsessen.

Daarnaast konden we lekker genieten van een grote bierpul vol met bier. Het recept was met z’n tweeën 3 flesjes, dan waren de pullen precies vol.

Na het diner was het tijd voor het das Glücksrad” waarmee sehr schöne Preise werden gewonnen door de diverse leden. Sommigen hadden meer geluk dan andere en wonnen zelfs twee prijzen in dezelfde ronde. Hoe dat kan weten we nu nog steeds niet, maar zo zie je maar weer; geluk zit in een heel klein hoekje.

Daarna was het tijd om de Tiroler muziek te verruilen voor echte Duitstalige hits en klassiekers. Onze DJ Gerard kreeg al snel de voetjes van de vloer en het duurde niet lang of de polonaise kwam voorbij. We konden zelfs genieten van een playback optreden van Marjan. Ja, “die zwei kleine Italiener, die ….. “. Tjonge wat was het weer ouderwets gezellig.

Toen de meeste van onze leden weer naar huis waren was het tijd om alles weer op te ruimen. Jazeker, want de volgende ochtend had de scouting zelf de zaal weer nodig. Gelukkig maken vele handen licht werk en konden we daarna nog gezellig even napraten. En zingen, jazeker want we hebben het clublied van onze vereniging teruggevonden. Dit moest door Gerard en Jan nog even geoefend worden. Volgende keer hopen we het met z’n allen te kunnen zingen. Wilt u alvast oefenen? Kijk dan op de website.

Wij bedanken de leden voor hun deelname en alle vrijwilligers die deze Duitse avond mogelijk hebben gemaakt. Wij hopen dat u de volgende winteravond er ook (weer) bij bent.

De foto’s volgen nog. Heeft u foto’s gemaakt? Stuur ze dan op naar webmaster@wsvvissershang.nl wellicht kunnen wij ze dan op de site publiceren.