Belangrijke informatie corona virus WSV Vissershang

Hank, 25 maart 2020

Beste leden van W.S.V. Vissershang,

Op dit moment worden we met z’n allen geconfronteerd met het coronavirus, wat bij besmetting de ziekte COVID-19 kan veroorzaken en kan leiden tot koorts, klachten aan de longen en luchtwegen. Besmetting is in het bijzonder gevaarlijk voor mensen uit risicogroepen, zoals ouderen en mensen met aandoeningen en verminderde weerstand. In Nederland worden er diverse maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Meer informatie kunt u vinden via de volgende websites van de overheid; https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19 of https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Wat betekent dit voor onze watersportvereniging?

• Alle evenementen, ook met minder dan 100 personen, worden afgelast tot 1 juni 2020 en alle andere samenkomsten zijn tot en met 6 april verboden. Verwacht wordt dat dit nog verder aangescherpt zal gaan worden. Dit heeft ons doen besluiten om de openingstocht naar Tilburg op 16 en 17 mei 2020 af te gelasten. Wij gaan proberen of het mogelijk is om met de sluitingstocht op 19 en 20 september 2020 naar Tilburg te gaan.

• Alle bestuursvergaderingen worden afgelast tot na de vakantieperiode. De eerstvolgende bestuursvergadering wordt gepland voor begin september. Eventueel noodzakelijk overleg zal telefonisch of via mail plaats vinden. Heeft u dringende zaken dan kan dit via ons secretariaat per e-mail via secretaris@wsvvissershang.nl of telefonisch bij Annet de Bodt (0162-515171).

• Vlaggetjes bestellen kan momenteel alleen via ons secretariaat. Wij zullen deze dan naar u versturen. Naast de gebruikelijke kosten van € 5,00 per vlaggetje rekenen wij dan de verzendkosten (PostNL): € 0,91 bij verzenden zonder track & trace, anders € 4,00 via brievenbuspakket+. Betaling vooraf via rek.nr. NL56RBRB0959425152 t.n.v. WSV Vissershang onder vermelding van “vlaggetje”.

• Advertenties voor de advertentiekast aan de haven kunnen alleen digitaal aangeleverd worden via ons secretariaat. Betaling vooraf via rek.nr. NL56RBRB0959425152 t.n.v. WSV Vissershang onder vermelding van “advertentie”.

• Op onze website www.wsvvissershang.nl houden wij u zo goed als mogelijk op de hoogte.

Wat betekent dit voor u als watersporter?

• Wij adviseren u zich aan de regels van de overheid te houden , zie de daarvoor vermelde websites. Blijf zoveel mogelijk thuis. Was uw handen regelmatig. Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog. Gebruik papieren zakdoekjes. Houd afstand van elkaar (minimaal 1,5 m). Geef geen handdruk. Houd rekening, aan de haven of op andere locaties, met plaatsen waar het virus gemakkelijk verspreid kan worden zoals; openbare sanitaire voorzieningen, elektriciteitskasten, waterkranen en slangen, vuilwaterstation, pistool brandstofpomp, winkels etc. Heeft u klachten, breng dan anderen niet onnodig in gevaar. Blijf thuis.

• Als u nog met de boot weg gaat hou dan rekening met vertragingen, sommige sluizen en bruggen draaien volgens de wintertijden of worden niet bediend. Ook is er sprake van dat jachthavens gesloten kunnen zijn voor passanten. In België is recreatievaart momenteel geheel niet toegestaan. En natuurlijk zullen horeca, musea etc. voorlopig gesloten zijn. Ook kunnen tankstations aan het water gesloten zijn. Plan uw reis dus goed en informeer vooraf naar het gebied waar u naar toe gaat.

We vertrouwen erop dat u begrip kunt opbrengen voor de door ons genomen besluiten en wensen u een goede gezondheid en een behouden vaart toe.