Gewijzigde maatregelen SVH ivm corona virus.

Onderstaande nieuwsbrief van Stichting Havenbeheer Vissershang met de wijzigingen op de maatregelen betreffende de bestrijding van het verspreiden van het corona virus. Hierin wordt uiteengezet welke maatregelen er momenteel van kracht zijn in onze haven.

Hank, 1 mei 2020

Geachte ligplaatshouder,

Zoals we u in de nieuwsbrief van 3 april hebben gemeld mag er vanaf die datum niet in de jachthaven overnacht worden door zowel ligplaatshouders als passanten. Hiermee conformeerden wij ons aan de richtlijnen van het RIVM en de Veiligheidsregio. Wij hebben als bestuur over deze ingrijpende maatregel vragen gehad, maar voor de gezondheid van ons allen vonden en vinden we dit nog altijd het beste besluit.

De noodmaatregelen zijn echter enigszins versoepeld en als bestuur hebben we besloten ons hieraan wederom te conformeren. Daarom is het vanaf heden onder voorwaarden, en alleen voor onze eigen ligplaatshouders, weer toegestaan te overnachten op de boot in de jachthaven.

Het havenkantoor en alle sanitaire ruimtes zullen gesloten blijven, dus alleen bij aanwezigheid van eigen sanitaire voorzieningen aan boord (toilet en douche) is overnachten toegestaan.

Voor passanten is het vooralsnog niet mogelijk om te overnachten, net als dat er voor de helling geen munten verkocht worden.

Ook de regels zoals ze gelden in de rest van Nederland blijven uiteraard van kracht. We vragen u daarom met klem de 1.50mtr afstand tot elkaar te respecteren en blijf zoveel mogelijk aan boord net zoals u gevraagd wordt zoveel mogelijk binnenshuis te blijven. Verblijf alleen met mensen aan boord waarmee u ook samen onder 1 dak woont, de versoepeling door de veiligheidsregio’s geldt alleen voor gezinnen.

Op de hier volgende website kan u het statement van de veiligheidsregio’s in Noord-Brabant nog in zijn geheel teruglezen. De hierin omschreven regels zijn van kracht op de haven.

https://www.vrbn.nl/update-coronavirus/actueel/@33199/statement-2

Omdat het havenkantoor gesloten zal blijven zal de communicatie met het bestuur blijven verlopen via email jachthavenhank@kpnmail.nl welke dagelijks gelezen wordt. Nog altijd geldt dat u, indien gewenst, teruggebeld kan worden. Laat hiervoor uw telefoonnummer achter en omschrijf waarover u gebeld wilt worden.

Hiermee hopen we u weer voldoende op de hoogte te hebben gesteld en dat de weg naar betere tijden definitief is ingeslagen. Houdt uw mailbox en de website van de SHV https://www.jachthavenhank.nl/ in de gaten voor mededelingen. Probeer ook vooral gezond te blijven zodat we nog veel vaarplezier kunnen beleven.

Met vriendelijke groeten,

Bestuur SHV