Uitnodiging sluitingstocht 2020

Beste leden van W.S.V. Vissershang

Vanwege COVID-19 (coronavirus) en de daarbij behorende maatregelen is het voor ons als vereniging niet mogelijk om een reguliere sluitingstocht te organiseren. We denken een goed alternatief gevonden te hebben ter vervanging, zodat we toch met elkaar een gezellige activiteit kunnen hebben. Een “Dagtocht Bommelerwaard” over de grote rivieren met een rondvaartboot vanaf Heusden op zondag 20-9-2020.

U dient op eigen gelegenheid naar Heusden te komen. De rondvaartboot heeft als ligplaats: Stadshaven, Molensteiger, Centrum Heusden. Tussen 9.30 en 10.00 uur wordt u verwacht en om 10.00 uur vertrekt men uit de haven van Heusden. Zorg dat u op tijd bent!

We varen via de Bergsche Maas stroomopwaarts naar de sluis van St. Andries. Onderweg passeren we de industriehaven van Heusden, het pontje van Herpt naar Bern. Ook komen we langs de dorpjes Bokhoven en Engelen aan de rechterhand en zien we links Ammerzoden en Hedel liggen. We varen bij ‘s-Hertogenbosch onder drie bruggen door, komen langs Kerkdriel en komen uit bij de sluis van St. Andries. Hier gaan we door en komen op de Waal terecht. De Waal varen we stroomafwaarts en komen o.a. langs de dorpjes Zaltbommel, Haaften en Poederoijen. De vaartijd over de Waal neemt zo’n 2,5 uur in beslag en ondertussen serveren we een uitgebreide lunch* (* kopje soep, kroket, diverse soorten broodjes, broden, krentenbrood, bolus, croissant, peperkoek, roggebrood, 2 soorten kaas, div. vleeswaren, boerenzult, diverse zoetwaren, 2 kopjes koffie, thee of melk). In de verte zien we Slot Loevestein en daarmee komen we bijna op het punt waarop we de Waal gaan verlaten. Nadat we Slot Loevestein zijn gepasseerd, steken we de Waal over en gaan de Afgedamde Maas op. Aan de rechterkant ziet u vesting Woudrichem aan u voorbijtrekken. Hierna komen we bij de sluis van Andel aan, we gaan door de sluis en varen verder langs Veen, Aalst en Wijk en Aalburg. In de verte zien we de contouren van Heusden en om 17:00 uur zullen we aanmeren.

De prijs bedraagt € 39,50 p.p. (incl. uitgebreide lunch) voor volwassenen en voor kinderen tot 12 jaar € 17,50 p.p. (incl. uitgebreide lunch). Optioneel: kopje koffie of thee met gebak bij ontvangst € 5,00 per persoon. (bij aanmelden doorgeven of u hier gebruik van wenst te maken) Overige drank, consumpties zijn voor eigen rekening.

Vanwege het aantal beschikbare plaatsen voor deze rondvaart graag zo spoedig mogelijk aanmelden; uiterlijk 4-9-2020. Zorg dus dat u niet te laat bent! Bij te weinig deelname kan de tocht niet doorgaan of kunnen ook andere mensen door het rondvaartbedrijf uitgenodigd worden om deel te nemen. Aanmelden kan per e-mail via secretaris@wsvvissershang.nl of telefonisch bij Annet de Bodt (0162-515171). Betaling via rekening van de penningmeester: rek.nr. NL56RBRB0959425152 t.n.v. WSV Vissershang onder vermelding van “Sluitingstocht 2020”

Corona maatregelen rondvaartbedrijf Wiljo: Bij de tochten mogen normaal gesproken rond de 120 mensen aan boord worden ontvangen. Dit aantal is momenteel gehalveerd, zodat er voldoende afstand mogelijk is. Alle tafels staan verder uit elkaar en wanneer men klachten heeft, wordt men verzocht niet aan boord te stappen. De afgelopen tochten is gebleken dat dit prima werkt, mensen zijn zeer tevreden en kunnen op deze manier tot genieten van een dagje uit! Natuurlijk wordt strikt gehouden aan de maatregelen vanuit de overheid en het RIVM. Er zijn uitgebreide veiligheidsprocedures getroffen, daarnaast worden ook de richtlijnen en protocollen aangehouden van de overheid en het RIVM. Dagelijks worden de ontwikkelingen en richtlijnen nauw in de gaten gehouden, zodat voortdurend aan de veiligheid en welzijn van de gasten en medewerkers kan worden voldaan. Het bestuur wijst u erop dat u zich dient te houden aan deze maatregelen en voorschriften gesteld door de overheid en rondvaartbedrijf Wiljo. Deelname is op eigen verantwoording en risico.

Op de website van Vissershang kunnen foto’s en content geplaatst worden die tijdens deze activiteiten worden gemaakt. Vanwege het privacy beleid van W.S.V. Visserhang worden slechts foto’s en gegevens geplaatst van leden die schriftelijk hebben verklaard hier geen bezwaar tegen te hebben. Uiteraard heeft W.S.V. Vissershang geen inzicht in, en zeggenschap over, door leden gemaakte foto’s die op social media (Facebook etc.) worden gezet.

Ondanks alle perikelen hopen wij er een gezellig uitje van te kunnen maken.