Sluitingstocht 2020

Vanwege COVID-19 (coronavirus) en de daarbij behorende maatregelen was het niet mogelijk om een reguliere sluitingstocht te organiseren. We hadden een goed alternatief gevonden ter vervanging, namelijk een “Dagtocht Bommelerwaard” over de grote rivieren met een rondvaartboot vanaf Heusden.

We zouden via de Bergsche Maas stroomopwaarts naar de sluis van St. Andries varen, dan over de Waal stroomafwaarts naar Woudrichem, via de Andelse sluis en de Afgedamde Maas weer terug naar Heusden. Echter heeft onze vereniging nogal eens last van sluizen met een sluitingstocht. Sluis St. Andries was gestremd. Daar konden we dus niet doorheen.

Na vertrek was het tijd voor koffie met gebak. De tocht ging nu over de Maas stroomopwaarts via Sluis Lith tot iets voorbij Oijen en weer terug. Tijdens de tocht zagen we sluis St. Andries nog wel liggen, maar ja, dubbelrood helaas. We kwamen langs diverse dorpjes, de aansluiting met de Dieze naar Den Bosch en langs de aansluiting naar het Maximakanaal. Ook konden we genieten van een uitgebreide lunch. Het weer was heerlijk, dus was het ook mogelijk om bovendeks van het zonnetje te genieten. Bij het passeren van sluis Lith moesten we wel even uitkijken dat we niet nat werden van het water wat van de hefdeuren af kwam. Toch heeft het ook wel weer eens wat. Lekker door de sluis en dan niet zelf in de weer met de touwen en bolders. Onder het genot van een drankje gingen we weer dezelfde weg terug naar Heusden.

Klik hier voor de foto’s.

We hopen in 2021 toch weer een “echte” sluitingstocht te kunnen organiseren en hopen dat onze leden daar dan weer bij kunnen zijn.