ANWB Waterkaarten app en programma

De ANWB Waterkaarten app of het ANWB Waterkaarten programma bevat alle ANWB Waterkaarten van Nederland en alle informatie over vaarwegen, jachthavens en bedieningstijden van bruggen en sluizen uit de ANWB Wateralmanak 2. Het is beschikbaar voor Android (smartphone en tablet), Apple (iPhone en iPad) en Windows (laptop of pc). Wel zitten er kleine verschillen tussen deze beide apps en het programma. Wil je de details van deze verschillen, klik dan op deze link: verschillen Via deze link kom je ook bij een download mogelijkheid voor het ANWB Waterkaarten programma (Windows) Voor het gemak hebben we het hierna over de waterkaarten app, ook als we het hebben over het waterkaarten programma.

ANWB Waterkaarten app, inclusief Wateralmanak 2 data

Met de waterkaarten app zie je in één oogopslag waar je vaart én welke bruggen, sluizen en jachthavens zich bij jou in de buurt bevinden. Je weet gelijk wanneer de brug of sluis bediend wordt en welke voorzieningen de jachthavens bieden. Klik vanuit de waterkaarten app door naar de website van de jachthaven of stuur een mailbericht. En, je belt met de waterkaarten app, geïnstalleerd op een iPhone of Android smartphone, direct met de havenmeester of brugwachter. De app bevat alle waterkaarten die de ANWB ook in papieren vorm uitgeeft.

De voordelen van de ANWB waterkaarten app  op een rijtje:

  • Locaties van jachthavens en alle gegevens over jachthavenvoorzieningen in één keer inzichtelijk
  • Duidelijke gegevens over vaarwegen
  • Openingstijden van bruggen en sluizen
  • Posities en informatie van niet beweegbare bruggen
  • Voer een bestemming in en lees direct de vaarrichting, DTG, ETA en SPD af (afhankelijk van het besturingssysteem)
  • Alle gegevens offline, dus geen dataverbinding nodig tijdens gebruik

Kosten downloaden van de waterkaarten app (prijsniveau februari 2014)

Het downloaden van de app is gratis. Je krijgt tevens de mogelijkheid om de app 2 dagen gratis te proberen, daarna kun je een abonnement afsluiten. Je kunt kiezen uit abonnementen voor een week, maand of jaar. Afhankelijk van je vaarbehoefte sluit je eenvoudig gedurende de periodes dat je op het water bent een abonnement af. (de Windows versie kent alleen een jaarabonnement)

  • week      –   €   4,49 (alleen Android en Apple)
  • maand   –  €    9,99 (alleen Android en Apple)
  • jaar         –  € 38,99

Wel is er een verschil met de functionaliteiten tussen de diverse besturingssystemen (Apple, Android en Windows). Gebruikers van een Android smartphone of tablet krijgen alle functionaliteiten die Apple gebruikers voorheen hadden. Voor de Apple zijn er een aantal nieuwe functionaliteiten doorgevoerd.

Meest gestelde vragen waterkaarten app (u wordt doorgeschakeld naar een internetpagina van de ANWB)

FAQ ANWB waterkaarten app – Apple
FAQ ANWB waterkaarten app – Android

Afbeeldingen Waterkaarten app – Apple en Android

ANWB Waterkaarten app openingscherm ANWB Waterkaarten app overzicht waterkaart ANWB Waterkaarten app legenda
ANWB waterkaarten app openingstijden brug ANWB Waterkaarten app Almanak 2 gegevens ANWB Waterkaarten DTG SPD ETA functie
ANWB Waterkaarten app jachthaven ANWB Waterkaarten app algemene voorzieningen jachthaven  ANWB waterkaarten app algemene voorzieningen

Bron: ANWB en Promanent