Douchen zonder douche aan boord

Heb je geen douche aan boord? Dan blijft er veelal niet veel over om in een haven te douchen of gewoon in het (koude) water te springen.

Het kan ook anders. Namelijk met een pop-up douchecabine.

Deze kun je bijvoorbeeld op de wal of het achterdek zetten. Is niet doorzichtig heeft binnen een handig vak om je doucheschuim of dergelijke in te doen en kan met haringen vastgezet worden, zodat je niet met tent en al weg waait. Aan de zijkanten zitten ontluchtingsopeningen. Opgevouwen neemt hij weinig ruimte in beslag, waardoor hij gemakkelijk in de boot opgeborgen kan worden.

Wel even laten drogen na gebruik natuurlijk.

Voor het warme water kun je gebruik maken van bijvoorbeeld een douchezak. Nadeel is dat je deze in de pop-up douchecabine niet op kan hangen vanwege het gewicht.

Nog handiger is om gebruik te maken van de campingdouche. Door te pompen wordt druk opgebouwd (vergelijkbaar met een vergif spuit). De douchekop in knijpen en douchen maar. Door de opgebouwde druk komt er een goede waterstraal uit de douchekop. Lekker voor bijvoorbeeld voor na het zwemmen.

Je kan net als bij een douchezak de campingdouche in de zon zetten om warm te worden. Aan de buitenkant zit een handige indicator die aangeeft hoe warm te water is, zodat je niet jezelf verbrand.

Bij het opwarmen van het water moet je altijd wel rekening houden met legionella. Als je eerst de campingdouche voor ongeveer de helft vult met koud water en er dan, naar gelang de temperatuur, gekookt water bij doet, heb je ruim voldoende voor een goede douchebeurt. Onafhankelijk van de zon en minder kans op legionella besmetting. Dus ook in het najaar lekker warm douchen.

Na gebruik de goed leeg maken (zowel reservoir als slangen) en laten en drogen. Het reservoir is flexibel, dus ook compact op te bergen. Na het seizoen even de o-ringen nalopen en invetten voor een soepele werking van de pomp.