Mini hamburgers en cheeseburger met salade

Ingrediënten:
– Mini afbak hamburgerbroodjes
– Half om half gehakt
– Hamburgerkruiden
– Sla
– Augurk
– Ketchup en mosterd
– Cheddar cheese plakken
– Olie
– Salade naar keuze van je lokale groenteboer

Benodigdheden:
– Omnia oven (voor op je gasfornuis)
– Mengschaal
– Koekenpan
– Broodmes en tang
– Serveerplank

Bereidingstijd: circa 30 minuten.   

We beginnen met het aanzetten van de oven op het gasfornuis en het mengen van het gehakt met de hamburgerkruiden in de mengschaal. Zodra de oven verwarmd is kan je de broodjes er in doen. Kijk voor de baktijd van je broodjes op de verpakking.

Maak in de tussentijd van het gemengde gehakt hamburgertjes die passen op je broodjes.

Zet je koekenpan aan op het gasfornuis met een beetje olie, zodra de olie heet is leg je je hamburgertjes in de pan.

Pak een leuke plank waar je de broodjes op kan serveren. Inmiddels zijn je broodjes af gebakken en kan je ze gaan open snijden en beleggen. We hebben de broodjes op deze wijze belegd; Op de onderkant van het broodje een drupje mosterd en een beetje sla, aan de bovenzijde een drupje ketchup en naar wens een plakje cheddar cheese.

Als het goed is kan je nu al wel je hamburgertjes omdraaien om de andere zijde te bakken. Zodra je hamburgertjes gaar en krokant zijn leg je deze op de sla van je broodje, top de hamburger af met een plakje augurk, zet de naar keuze gekozen salade erbij en eten maar!