Indische wraps met Atjar

Ingrediënten:
– Gemarineerde kipspiesen of Sashlicks
– Wraps
– Satésaus
– Gebakken uitjes
– Ketjap manis
– Sambal voor de pittige mens
– Atjar
– Kroepoek
– Olie

Benodigdheden:
– 2 Koekenpannen of een grill en een koekenpan
– Steelpannetje
– Tang
– Aluminiumfolie
– Pollepel

Bereidingstijd: circa 15 minuten.

Haal je kipspiesen op tijd uit de koeling en laat deze op kamertemperatuur komen. Verpak je wraps. Haal ze uit de verpakking, leg deze in het aluminiumfolie en vouw deze goed dicht. Dek de tafel alvast en zet de Atjar en de kroepoek al klaar.

Dan zet je een koekenpan (of grill) aan op het gasfornuis met een beetje olie, zodra de olie heet is leg je je kipspiesen in de pan en bak deze totdat ze gaar zijn en een krokant laagje hebben.

In de tussentijd zet je het steelpannetje met satésaus op. Kan kant en klaar, met water toevoegen of helemaal zelf maken (let op dan heb je meer ingrediënten nodig en zal je een langere bereidingstijd nodig hebben). Wij voegen zelf altijd een beetje ketjap manis en sambal toe aan de satésaus voor de smaak.

Zodra je satésaus klaar is zet je deze ook al klaar op de gedekte tafel en pak je de tweede koekenpan. Zet deze op het gasfornuis. Zodra deze heet is leg je je ingepakte wraps erin, na 3 minuten omdraaien. In de tussentijds zijn je kipspiesen ook klaar en kunnen deze ook op tafel gezet worden. Na weer 3 minuten aan de andere kant zijn je wraps ook klaar om te serveren

Pak wat kroepoek en Atjar en schep deze al op je bord. Pak een wrap in je ene hand en een kipspies in je andere. Leg de spies in de wrap en schuif het stokje er uit.

Schep er wat satésaus en de gebakken uitjes op.

Vouw dan je wrap dicht en eet smakelijk!

WSV Vissershang
Scroll naar boven