Biesboschvignet en Biesboschhufters

De plannen van Staatsbosbeheer voor de Biesbosch houden de gemoederen van mening watersporter bezig. Ook in de gemeenteraad van Drimmelen zijn deze onderwerp van gesprek. Zie onderstaande link wat daar over geschreven is in de media.

https://www.ad.nl/rivierenland/drimmelen-in-de-bres-voor-recreanten-en-ondernemers-rondje-biesbosch-moet-blijven~a9a5a152/

Er wordt gesproken dat de plannen met betrekking tot elektrisch varen van tafel zijn. De plannen van Staatsbosbeheer, zoals de zonering en rustregelingen zijn echter nog steeds een reële bedreiging voor de watersporter in de Biesbosch. Zo wordt in de gemeenteraad van Drimmelen gepleit voor betere handhaving. ,,De Biesboschhufters moeten worden aangepakt.” Ook moeten er meer strandjes komen om te recreëren.  Frappant detail is dat Drimmelen zorgt voor een zeer groot deel van de toestroom van bezoekers in de Biesbosch met de vele commerciële partijen met huurbootjes, grote rondvaartboten en toekomstige vakantieparken en hotels. Daar zitten natuurlijk ook “Biesboschhufters” tussen. Huurbootjes met harde muziek, vol gas varen, toiletteren op de kant, afval achterlatend, doorvaren na schade toebrengen aan boten van andere watersporters enzovoort. 

Ook wordt het Biesbosch vignet weer geopperd. De watersporter die ook al aan Staatsbosbeheer betaald via de belastingcenten moet dan ook nog eens extra betalen voor faciliteiten in een gebied waar de watersporter een onwelkome gast is. En natuurlijk blijft dan de vraag of al die commerciële partijen ook mee gaan betalen. 

Er is inderdaad nog veel te doen in de Biesbosch, maar of de neuzen de goede kant op staan valt nog te bezien.

WSV Vissershang
Scroll naar boven