Uitnodiging Webinar Vaarwijs

Vaarwijs.nl  geeft op woensdag 7 juli van 19.30 – 21.30 uur een webinar via zoom ter voorbereiding van de vakantie.

De vakantie staat voor de deur, iedereen is inmiddels plannen aan het maken voor de vakantie! Gaan we varen? Waar gaan we varen? Welke route gaan we varen? Kunnen we onder alle bruggen door? Dit soort vragen spelen dan al snel op.

Na het maken van de quiz via onderstaande link kun je je aanmelden voor het webinar.

https://vaarwijs.nl/quiz/

 

Biesbosch Federatie Inspraak opinieronde ‘Gebiedsvisie’ gemeente Drimmelen Biesbosch Federatie

Van de Biesbosch Federatie kregen wij bericht over de inspraak tijdens de opinieronden betreffende de Gebiedsvisie van Staatsboschbeheer bij de gemeente Drimmelen.

Klik hier om het bericht te downloaden.

Klik hier om de bijlage van het bericht te downloaden.

Onderstaand een artikel van BN de Stem over de opinieronde zoals in het bericht vermeld. 

Klik hier voor de online versie van inspraak: in het eerste termijn op 5 minuten van Bettina Kavelaars, in het tweede termijn van Erik van Dijk.

Verslag openingstocht 2021

8-5-2021 hebben we de openingstocht 2021 gehouden.

Vanwege de corona perikelen in aangepaste vorm. Geen meerdaagse tocht met een gezellige feestavond, maar een dagtocht vanuit onze haven door de Biesbosch en over een stukje Nieuwe Merwede.

Na een kopje koffie met een lekkere koek, een speech en korte uitleg van onze voorzitter vertrokken we even na tien uur vanuit de haven met, helaas dit jaar, een kleine groep.

Via de Oostkil, Spijkerboor, middelste gat van het zand, het Steurgat, Nauw van de Paulus, Gat van de Paulus, Steurgat voeren we richting Werkendam. Daar hebben we geschut in door de Biesboschsluis. Na de Biesboschsluis gingen we bakboord uit stroom afwaarts over de Nieuwe Merwede richting de Kop van ‘t land. 

Tijdens de tocht kon men genieten van een heerlijke lunch. Door de Spieringsluis zijn we geschut terug de Biesbosch in. Na de Spieringsluis gingen we via het Gat van den Hardenhoek , Gat van den kleinen hil, rond de Paardenkop, via het gat van de Kampen richting de Rietplaat. Voor de Rietplaat gingen we stuurboord uit en kwamen via het Gat van Honderd en Dertig, Gat van de Slek, Gat van de Vloeien en Gat van de Kerksloot op de Amer, welke we stroomopwaarts richting Drimmelen volgden. Een mooie tocht, maar wel veel wind en regen. 

In de jachthaven Biesbosch in Drimmelen meerden we om ongeveer halfvijf in het Oranje bassin af aan de Hans Horrevoetskade. Na het inleveren van de puzzel die men tijdens de tocht had gemaakt, konden we allemaal even de benen strekken.  Na het controleren van de puzzels zijn de prijzen bekend gemaakt. Voor de 3 beste deelnemers hadden we een seizoen abonnement van de Waterkaarten app. Toevallig ook het antwoord van onze puzzel. Een handige app voor telefoon, tablet of pc met de actuele (voorheen ANWB) vaarkaarten. 

Door de foodtruck van Boeien uit Drimmelen werd voor iedereen een afhaalmaaltijd naar keuze bezorgd. Nadat we onze lekkere maaltijd genuttigd hadden hebben we met z’n allen nog een lekker ijsje gehaald bij De sloep Drimmelen.

Het was al weer snel tijd om vanuit de Biesboschhaven over de Amer en het Spijkerboor richting onze thuishaven te varen.

Ondanks het minder mooie weer en de lagere opkomst hebben we een gezellige dag en veel plezier gehad. We bedanken de deelnemers voor hun aanwezigheid en hopen de volgende keer ook op uw deelnamen. 

Klik hier voor de foto’s die gemaakt zijn tijdens deze dag.