Douchen zonder douche aan boord.

Heb je geen douche aan boord? Dan blijft er veelal niet veel meer over om in een haven te douchen of gewoon in het (koude) water te springen.

Het kan ook anders. Met een pop-up douchecabine.

Deze kun je op de wal op het achterdek zetten. Is niet doorzichtig heeft binnen een handig vak om je doucheschuim of dergelijke in te doen en kan met haringen vastgezet worden, zodat je niet met tent en al weg waait. Aan de zijkanten zitten ontluchtingsopeningen. Opgevouwen neemt hij weinig ruimte in beslag, waardoor hij gemakkelijk in de boot opgeborgen kan worden.

Wel even laten drogen na gebruik natuurlijk.

Voor het warme water kun je gebruik maken van bijvoorbeeld een douchezak. Nadeel is dat je deze in de pop-up douchecabine niet op kan hangen vanwege het gewicht.

Nog handiger is om gebruik te maken van de campingdouche. Door te pompen wordt druk opgebouwd (vergelijkbaar met een vergif spuit). De douchekop in knijpen en douchen maar. Door de opgebouwde druk komt er een goede waterstraal uit de douchekop. Lekker voor bijvoorbeeld voor na het zwemmen.

Je kan net als bij een douchezak de campingdouche in de zon zetten om warm te worden. Aan de buitenkant zit een handige indicator die aangeeft hoe warm te water is, zodat je niet jezelf verbrand.

Bij het opwarmen van het water moet je altijd wel rekening houden met legionella. Als je eerst de campingdouche voor ongeveer de helft vult met koud water en er dan, naar gelang de temperatuur, gekookt water bij doet, heb je ruim voldoende voor een goede douchebeurt. Onafhankelijk van de zon en minder kans op legionella besmetting. Dus ook in het najaar lekker warm douchen.

Na gebruik de goed leeg maken (zowel reservoir als slangen) en laten en drogen. Het reservoir is flexibel, dus ook compact op te bergen. Na het seizoen even de o-ringen nalopen en invetten voor een soepele werking van de pomp.

Winteravond 2018

Als afsluiter van het jaar werd op 23 november de winteravond gehouden.

De winteravond stond ook dit jaar weer in het teken van lekker eten en gezelligheid en werd gehouden 2 bij Restaurant (H)eerlijk in Hank.

Voor deze winteravond, of beter gezegd mosselavond, stonden heerlijke mosselen op het menu. Voor degene die wat minder fan zijn van het zilte goud hadden we voor de echte carnivoren spareribs of varkenshaas als alternatief.

Na het dessert draaiden we weer aan het rad van fortuin. Nadat iedereen zijn prijs, of sommige onder ons prijzen, in ontvangst hadden genomen konden we nog lekker met zijn allen nagenieten.

Klik hier voor de foto’s.

We bedanken iedereen voor hun aanwezigheid en restaurant Heerlijk voor het lekkere eten.

We hopen u bij de volgende winteravond weer te mogen verwelkomen.

Sluitingstocht 2018

15 september 2018 verzamelden we ‘s zaterdags om 10.00 uur aan de haven onder de vlag om daar onder het genot van een lekker bakje koffie of thee met wat lekkers de dag te starten. Na het openingswoord van onze voorzitter vertrokken we met onze versierde boten voor een echte “speur”tocht. Met een kaart volgde we een mooie route door de Biesbosch, de Amer, Amertak en Wilhelminakanaal naar Oosterhout. Tijdens deze tocht was ook nog een puzzel te maken voor de prijsvraag. De vragen stelde onze kennis van de borden langs het water volop op de proef. Met de antwoorden moest een nautisch spreekwoord gevonden worden.

In Oosterhout waren we te gast bij WSV SLUIS I in jachthaven “DEN OUWE SLUIS”. Na aankomst was het tijd voor koffie. Uit de ingeleverde oplossingen voor de puzzel werd een prijswinnaar gekozen. De oplossing bleek toch niet zo eenvoudig te zijn. Allerlei oplossingen werden geopperd en sommige hadden de grootste lol om. (Water maakt blind, of was het nu….) Ook had iemand de achterzijde niet gezien. Het antwoord was toch echt “De beste stuurlui staan aan wal”.

Eind van de middag werd iedereen verrast door de aankomst van een heuse frietkraam. We hebben mogen genieten van lekkere friet en snacks van Friet van Aniet. Daar werd goed gebruik van gemaakt, water maakt hongerig zeggen ze! Het toetje was speciaal gemaakt door Thérèse. Een succesvolle en een zeer smaakvolle afsluiter.

`s Avonds was het tijd de spelshow met onze eigenste Quizmaster Cor, zijn liefdevolle assistente Thérèse, en scheidsrechter Jan. In de quiz over Brabant konden de 4 teams zich buigen over de diverse vragen. Dat werd een dolle boel maar onze leden waren dan ook erg fanatiek. Na het uitreken van “den gouwe beker(s)” en de prijzen werd er nog gezellig na geborreld tot in de late uurtjes.

Na het lekkere ontbijt zijn we met zijn allen weer terug naar Hank gevaren.

Wij bedanken de leden voor hun deelname, WSV Sluis I voor hun gastvrijheid en de vrijwilligers die dit evenement mogelijk maakten. We kunnen terugkijken op een gezellige en geslaagde sluitingstocht.

Openingstocht 2019

Op 18 mei 2019 was het weer tijd voor onze openingstocht. Na een extra vroege aftrap met koffie, een lekkere plak cake en het openingswoord van Manfred zijn we om 9.00 uur vertrokken met de versierde boten. De route ging via het Spijkerboor, de Amer en Bergse Maas richting Heusden. Onderweg konden we genieten van het landschap en een stralend zonnetje. Na de Heusdense brug gingen we rechtsaf de Rijksvluchthaven in, waar we aanmeerden in de jachthaven van WSV Heusden. Na aankomst was er gelegenheid voor een kopje koffie of thee in het clubhuis, waarna we onder begeleiding van een gids een mooie stadswandeling hebben gemaakt, welke eindigde bij het bezoekerscentrum (voormalig stadhuis). Hierna was nog volop gelegenheid na te genieten van de diverse bezienswaardigheden of een van de vele terrasjes. ’s Avonds konden we in het clubhuis genieten van een lekkere barbecue en heerlijk toetje van Thérèse. Onder het genot van een drankje en muziek werd het een gezellige avond. Al snel rolde de tranen over onze wangen tijdens een voordracht van Jan van Olst, die met zijn grappen iedereen aan het lachen kreeg. Na de (korte) nacht, waar sommige lagen te snurken en anderen fanatiek de uitslag van de finale van het Eurovisie songfestival zaten af te wachten, stond zondagochtend het ontbijt alweer gereed. Onder het genot van een broodje, roerei met spek of lekkere yoghurt met ontbijtgranen, kon men weer op krachten komen. Na het ontbijt was het dan toch echt tijd voor de terugreis richting Hank, of voor sommigen van ons de start van hun vakantie. De foto’s die door onze fotograaf Wilco zijn gemaakt of door leden zijn toegestuurd zijn terug te vinden op onze site. Klik hier voor deel 1 en hier voor deel 2. Wij bedanken de leden voor hun deelname, WSV Heusden voor hun gastvrijheid en de vrijwilligers die dit evenement mogelijk maakten. We kunnen terugkijken op een mooie en geslaagde openingstocht.

Uitnodiging openingstocht 2019

Beste leden van W.S.V. Vissershang,

18 & 19 Mei hebben we weer een mooie openingstocht gepland naar het mooie Heusden.

In Heusden zijn we te gast bij WSV Heusden.
Na een kopje koffie of thee in het clubhuis gaan we onder begeleiding van een gids een mooie stadswandeling maken. De stadswandeling eindigt bij het bezoekerscentrum (voormalig stadhuis), waarna men zelfstandig nog na kan genieten van de diverse bezienswaardigheden of een van de vele terrasjes. ’s Avonds bent u welkom in het clubhuis waar u kunt genieten van een lekkere barbecue en een gezellige avond.
Zondagochtend nodigen wij u uit om samen met ons in het clubhuis te genieten van een lekker ontbijtje. Na het ontbijt varen we met z’n allen gezamenlijk weer richting Hank.

Wilt u mee, maar kunt u niet met de boot meevaren?
Dan bent u natuurlijk ook van harte welkom. Wellicht kunt u meevaren met een ander lid of u kunt alleen zaterdag met de auto komen.

De inschrijving voor deze dag kan vanaf nu, maar let op: vanwege reserveringen en te maken afspraken sluit 6 mei 2019 de inschrijving. Zorg dus dat u niet te laat bent met inschrijven! S.v.p. ook opgeven met hoeveel personen u meegaat.
Bent u slecht ter been en kunt u hierdoor niet met de stadswandeling mee doen? Dan graag bij inschrijven aangeven.

De eigen bijdrage voor dit weekend is € 25,- per persoon voor leden met een volledig lidmaatschap. Kinderen tot 12 jaar gratis. Voor leden met een basis lidmaatschap geldt een toeslag op de eigen bijdrage van € 10,- per persoon. Het liggeld € 1,30/m en toeristenbelasting € 1,00 p.p. is voor eigen rekening.
Let op! Vanwege prijsafspraken dient dit in 1 x afgerekend te worden! Dus graag ’s morgens gepast bij onze penningmeester Joyce Busio afgeven. Let op voor het berekenen van het liggeld en het reserveren van de ligplaats wordt gebruik gemaakt van de gegevens die wij hebben, zorg er dus voor dat die kloppen.

Inschrijven kan per e-mail via adebodt@casema.nl of telefonisch bij Annet de Bodt (0162-515171).
LET OP s.v.p. doorgeven of u een marifoon aan boord heeft. Uw inschrijving is pas definitief wanneer het juiste bedrag is bijgeschreven op de rekening van de penningmeester: rek.nr. NL56RBRB0959425152 t.n.v. WSV Vissershang onder vermelding van “Openingstocht 2019”.

Op de website van Vissershang kunnen foto’s en content geplaatst worden die tijdens deze activiteiten worden gemaakt. Vanwege het privacy beleid van W.S.V. Visserhang worden slechts foto’s en gegevens geplaatst van leden die schriftelijk hebben verklaard hier geen bezwaar tegen te hebben. Uiteraard heeft W.S.V. Vissershang geen inzicht in, en zeggenschap over, door leden gemaakte foto’s die op social media (Facebook etc.) worden gezet. Heeft u het toestemmingsformulier al compleet ingevuld en ondertekend ingeleverd?

Openingstocht 2019 uitnodiging

Met vriendelijke groet,
Bestuur W.S.V. Vissershang

Algemene Ledenvergadering 8 maart 2019

Op 8 maart 2019 hebben we de algemene ledenvergadering gehouden in `t Uivernest te Hank. Tijdens deze vergadering is Manfred Werner weer herkozen voor een nieuwe ambtstermijn als voorzitter. Naast de gebruikelijke agendapunten waren er twee belangrijke punten. Als eerste de privacy wetgeving. Er werd uiteengezet hoe de vereniging invulling hieraan gaat geven. Het tweede belangrijke agendapunt was de financiële situatie en toekomst van de vereniging. Het dalende verenigingskapitaal brengt het bestuur ertoe diverse maatregelen voor te stellen om deze daling te stoppen. Wij zijn dankbaar dat deze voorstellen door u unaniem zijn aangenomen. Wij vertrouwen erop dat de vereniging hiermee een gezonde toekomst tegemoet gaat. De notulen van deze algemene ledenvergadering  kunt u hier vinden.

Nieuwjaarsreceptie 13 januari 2019

Nieuwjaarsreceptie 2019 uitnodiging

Beste leden van W.S.V. Vissershang.

Bij deze ontvangt u onze uitnodiging voor de nieuwjaarsreceptie.
Deze wordt gehouden zondag 13 januari 2019 van 14.00 tot 16.00 uur bij:
‘t Uivernest
Kerkstraat 9-11
4273 CA Hank

Onder het genot van een drankje kunnen we elkaar dan weer de beste wensen overbrengen.

Aansluitend is er voor de liefhebbers een lopend buffet bij Chinees Indisch restaurant
Lotus-Hank
Hoefken 3
4273 XN Hank
Let op; dit is echter wel voor eigen rekening.

Het bestuur wenst u een voorspoedig 2019 en natuurlijk niet te vergeten veel vaarplezier toe. Wij hopen u ook in 2019 weer te mogen verwelkomen bij onze diverse activiteiten.

Met vriendelijke groet,
Bestuur W.S.V. Vissershang.

Sluitingstocht 2018 15 en 16 september

Sluitingstocht 2018

 

 

 

Hank, 8 juli 2018

 

Beste leden van W.S.V. Vissershang

 

 

Bij deze ontvangt u onze uitnodiging voor deelname aan onze sluitingstocht welke wordt gehouden 15 en 16 september 2018. In tegenstelling tot voorgaande jaren organiseren we dit jaar een sluitingstocht met overnachting.

 

Zoals gebruikelijk verzamelen we ‘s zaterdags om 10.00 uur aan de haven onder de vlag om daar onder het genot van een lekker bakje koffie of thee met wat lekkers deze dag te starten. Na het openingswoord van onze voorzitter vertrekken we om 11.00 uur voor een tocht die ons door de Biesbosch voert en daarna richting Oosterhout. Tijdens deze “speur” tocht vragen we u om onze prijsvraag op te lossen. De winnaar ontvangt een leuke attentie.

 

Wij stellen het zeer op prijs als u uw boot weer met vlaggetjes versierd.

 

In Oosterhout zijn we te gast bij WSV SLUIS I in jachthaven “DEN OUWE SLUIS”. Voor de zaterdagavond blijft de invulling nog even een verrassing. Zondagochtend nodigen wij u uit om samen met ons in het clubhuis te genieten van een lekker ontbijtje. Na het ontbijt varen we met z’n allen gezamenlijk weer richting Hank.

 

Wilt u mee, maar kunt u niet met de boot meevaren dan bent u natuurlijk ook van harte welkom. Wellicht kunt u meevaren met een ander lid of u kunt alleen zaterdagavond met de auto komen.

 

De inschrijving voor deze dag kan vanaf nu, maar let op: vanwege reserveringen en te maken afspraken sluit de inschrijving op 26 augustus 2018. Zorg dus dat u niet te laat bent met inschrijven!

 

De eigen bijdrage voor deze dag is € 25,- per persoon voor leden met een volledig lidmaatschap.

Kinderen tot 12 jaar gratis. De eigen bijdrage voor leden met een volledig lidmaatschap die alleen zaterdagavond komen is € 18,- per persoon. Voor leden met een basis lidmaatschap geldt een toeslag op de eigen bijdrage van € 10,- per persoon.

Kinderen tot 12 jaar gratis.

 

Inschrijven kan per e-mail via adebodt@casema.nl of telefonisch bij Annet de Bodt (0162-515171). Uw inschrijving is pas definitief wanneer het juiste bedrag is bijgeschreven op de rekening van de penningmeester: rek.nr. NL56RBRB0959425152. t.n.v. WSV Vissershang onder vermelding van “Sluitingstocht 2018”

 

Eventuele aanvullende informatie wordt gedeeld via e-mail of onze website.

 

Met vriendelijke groet,

 

Bestuur W.S.V. Vissershang.

Afscheid van Hans Jansen

Wij van WSV Vissershang bedanken Hans en zijn vrouw Corrie voor hun 35 jaar trouwe inzet die van dag één tot de laatste dag enorm groot was. Afscheid nemen van Hans is pijnlijk maar wel begrijpelijk. Wij gaan Hans zeker missen als bestuurslid, daardoor is vanuit het bestuur besloten dat Hans bekroond moest worden voor zijn trouwe inzet de afgelopen 35 jaar en hebben hem hierbij benoemd tot erelid van W.S.V. Vissershang.

 

 

Website bijgewerkt

Beste leden,

Mijn excuses maar wegens een hele drukke periode qua werk & privé is de website behoorlijk achtergebleven.

Deze is nu bijgewerkt met de volgende items:

  • Afscheid van Hans  Jansen
  • Wijziging bestuur; toetreden van Cor van Masbergen als algemeen bestuurslid
  • Foto’s openingstocht
  • Uitnodiging sluitingstocht