Drimmelen wil massatoerisme in de Biesbosch voorkomen: ‘Geen Giethoorn aan de Amer’

Via onderstaande link kunt u het nieuwsitem lezen “Drimmelen wil massatoerisme in de Biesbosch voorkomen: ‘Geen Giethoorn aan de Amer’ “

https://www.bndestem.nl/oosterhout/drimmelen-wil-massatoerisme-in-de-biesbosch-voorkomen-geen-giethoorn-aan-de-amer~a0e2e237/

In het stuk is te lezen dat Drimmelen nu opstaat om de Biesbosch te beschermen tegen massatoerisme en akkoord zal gaan met de plannen van Staatsbosbeheer voor de Biesbosch. 

Opvallend detail is dat men dan ook spreek over concurrentie vanuit omringende gemeenten. Het lijkt erop dat Drimmelen zo de concurrentie buiten spel wil zetten, terwijl Drimmelen het grootste aandeel heeft in de bezoekers aan de Biesbosch. Pas is er in Drimmelen nog een hotel gerealiseerd.

Zo blijkt maar weer dat op grotere schaal aanpassingen nodig zijn, en niet alleen Staatsbosbeheer de plannen maakt. Er is op een veel groter vlak aandacht nodig en er zal dan ook concessies gedaan dienen te worden door Drimmelen om het massa toerisme te voorkomen. Nu lijkt het er echter op dat iedereen dat daarbuiten moet doen.