112 App – een stukje veiligheid aan boord

Nu we er weer op uittrekken naar soms lastig over de weg bereikbare gebieden is het goed om ook eens na te denken over de veiligheid van onszelf. Er kan altijd iets gebeuren waarbij hulp ingeroepen moet worden.

Het is dan handig om vooraf de 112 app op je smartphone te installeren. Als er een noodgeval is open je de app. Direct is je GPS locatie in de app zichtbaar en dat is zeker in een uitgestrekt gebied als de Biesbosch erg handig. Zorg wel dat de GPS (Locatie) van je smartphone aanstaat. Zet de smartphone op luidspreker zodat omstanders direct mee kunnen luisteren en druk op de knop om de hulpdienst te bellen. Chatten kan ook als spreken even niet lukt.

(klik op de zwarte balk hierboven om deze afbeelding zo groot mogelijk te openen op uw scherm en om de QR code te kunnen scannen)

WSV Vissershang
Scroll naar boven