Nieuwsbrief April 2024 Biesbosch Federatie

Beste leden van de Biesboschfederatie,

De dagen beginnen alweer aardig te lengen en daarmee komen ook de recreatievaartuigen weer uit de winterrust. Op de wateren rondom ons heen neemt het aantal pleziervaarders dan ook weer toe.

Ook de natuur begint weer voorjaarsverschijnselen te tonen en we hebben dan ook van Staatsbosbeheer weer de eerst maatregel voor de Broedrustregeling ontvangen. Bij de bekende boom in de Huiswaard (in de Sliedrechtse Biesbosch), zijn weer 2 visarenden gesignaleerd die al druk in de weer zijn het oude nest te restaureren. Hiervoor wordt, net als vorig jaar, een gedeelte van het Katse Gat afgesloten. Zie hiervoor het onderstaand kaartje.
Vanuit de Helsloot is dit nest, met zijn bewoners, prima te zien.

Voor de zeilers onder ons is er (nog steeds) een beperking in de bediening van de
Baanhoekspoorbrug over de beneden Merwede. Tot 15 mei zijn er slechts enkele openingen per week, zie hiervoor:
https://www.vaarweginformatie.nl/frp/main/#/geo/detail/BRIDGE/8197

Onlangs is bekend gemaakt dat ook de Papendrechtse brug een renovatie gaat krijgen. Dit zal, net als bij de Haringvlietbrug, mogelijk een lange stremmingsperiode in het openingsregime gaan geven, maar de plannen hiervoor worden nog nader uitgewerkt.

Dinsdag 9 april heeft de veerpont Kop van het Land-Werkendam een aanvaring gehad met een binnenschip, waarbij een dusdanige schade (gelukkig zonder gewonden) is ontstaan, dat de veerdienst tijdelijk is opgeheven. De pont is naar de werf ter reparatie, maar voorlopig is er nog geen vervanging, ook niet voor fietsers en voetgangers.

En heeft u de visarend nog niet gespot? Probeer hier eens: https://www.vogelbescherming.nl/beleefdelente/visarend
De Vogelbescherming laat u meekijken in een nest

Eventuele reacties n.a.v. deze nieuwsbrief gaarne naar: Secretaris@biesboschfederatie.com

WSV Vissershang
Scroll naar boven